Залесиха 16 нови дървета в центъра на Дебелец. Поставиха и табели с призив да бъдат пазени

0
16 нови широколистни дървета са засадени в централния парк на Дебелец. Три броя липа, седем чинара, гинко билоба, индийски люляк, два колонни дъба допълват дървесната растителност. Те се извисяват пред входа на Кметството. Щипка екзотика в пространството внасят три броя кълбовидна черница от вида „Morus alba platanifolia“, съобщи кметът на града Снежана Първанова.
smart
Засаждането правим с цел възстановяване на популацията на дървесните видове в центъра на града, след като бе направено сериозно прочистване от болни и опасни дървета през последната една година. Новата зеленина идеално преобразява градската среда и по-точно парка, който е любимо място за отдих на жителите. С цел опазване на младите дръвчета и ангажиране на децата в тази кауза направихме инициативата „Аз пазя дървото!“ – То е чист въздух; То е живот; То е прохладна сянка; То е дом на птичките и т.н. Табелки с причините да пазим дървото монтирахме на всяко ново дръвче.
Благодаря на всички деца от III А и III Б клас в нашето училище – ОУ „Д-р Петър Берон“, на техните учители и ръководството, за това че днес осъществихме едно начинание в полза на бъдещето. Нека всички пазим направеното!, призова Първанова.
Доставката, засаждането и укрепването на дръвчетата са реализирани със средства на Кметството.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *