Как да възстановим наситеността на парфюма

0
наситеността на парфюма

наситеността на парфюма

Често се случва така, че ароматът върху кожата се разкрива съвсем различно поради неправилно транспортиране на продукта или в резултат на факта, че винаги и навсякъде сте носили този парфюм със себе си. В този случай експертите препоръчват да използвате метода за „защита“ на парфюми – това е връщането на парфюмните съставки към техния оригинален и желания аромат. И така, самият процес е разделянето на парфюмната композиция на съставните й нотки.
Кога трябва да се използва този метод
Има няколко ситуации, когато парфюмът трябва да бъде защитен:
● след онлайн поръчка. След като бъдат изпратени или дори доставени с куриер, компонентите на парфюма променят структурата си, с други думи те се смесват. В същото време тази процедура се препоръчва за всички видове парфюми, поръчани през интернет;
● съхранение или транспортиране на парфюми в горещо или студено време. Под въздействието на топлина или студ, химическият състав на парфюма също започва да се променя, което води до промяна в аромата;
● когато миризмата на парфюма може да “омръзне”. Постоянното носене на любимия ви парфюм води до факта, че миризмата на тялото престава да се усеща. Като оставите състава за 2-3 седмици, можете отново да възстановите наситеността на аромата;
● Вместо оригинала ви беше продаден фалшификат. Някои копия са безвредни и просто губят издръжливостта си по-рано. Най-лошият вариант е да си купите лошо копие, което няма нищо общо с оригинала.
● Твърде сухата кожа не задържа добре ароматния състав и миризмата се изпарява по-бързо. За постигане на наситеността, парфюмът се нанася върху чиста и леко овлажнена кожа или се третира с дезодорант.

наситеността на парфюма

След утаяване с бутилката трябва да се работи с изключително внимание и прецизност: да не се разклаща, не се съхранява в хладилник, баня и в гореща стая. Със себе си на път или на работа трябва да се взима не всичката опаковка от парфюма, а само Travel версия, за да се избегне разклащане, нагряване или замразяване на парфюма, което се отразява неблагоприятно на тяхната издръжливост и наситеност. Най-добре е парфюмът да се съхранява на стайна температура, защитен от влага.
Как да защитим парфюма
Флаконът с парфюм трябва да се постави на тъмно и хладно място (не в хладилник) и да престои 1-4 седмици. Много е важно през този период парфюмът да не е изложен на слънчева светлина и изкуствено осветление. Срокът на установяване зависи от климатичните особености на региона, „възрастта“ на парфюма, броя на съставните компоненти, времето на годината на доставка. Така че средно 2 седмици експозиция са достатъчни и можете да използвате парфюм. Ако съставът е по-сложен, тогава ще отнеме около 4 седмици. Трябва обаче да се помни, че процедурата за уреждане на една парфюмна единица може да се извърши не повече от два или три пъти през целия период на тяхното износване.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *