февруари 23, 2024

Две млади медицински сестри започнаха работа в болницата в родния си град Горна Оряховица

0
Две медицински сестри, възпитанички на Филиала на МУ- Варна във Велико Търново, започнаха работа от 1 август в Отделението по педиатрия в МБАЛ- Горна Оряховица. Ева Христова и Десислава Дживдерова вече са работили като здравни асистенти в лечебното заведение. Двете млади жени са от Горна Оряховица и с желание се посвещават на малките пациенти в болницата в родния си град.
Деси Дживдерова вече е натрупала опит от февруари м.г. в Първо вътрешно отделение, но от този месец започна работа в детско отделение.
След дипломирането си като медицинска сестра, Ева Христова ще продължи професионалното си образование с магистратура „Управление на здравните грижи“.
От една седмица в педиатричното отделение е назначена като здравен асистент и Цветелина Колева, която следва за акушерка във филиала на МУ във Велико Търново. Второкурсничката споделя, че работи с голямо желание с малките пациенти, но посещава често и Акушеро-гинекологичното отделение.
„Много се радвам за новите колеги, като млади и лъчезарни хора те успяват да предразположат децата и да направят диагностичния и лечебен процес много по-лесен“, коментира свежото попълнение началникът на отделението д-р Елена Зарева. След няколко месеца специализантът по педиатрия д-р Ралица Банова, която от няколко години е част от екипа на отделението, се очаква да придобие специалност.
Д-р Зарева допълва, че отделението е отворено за нови млади кадри, тъй като се нуждае от още педиатри и специалисти по здравни грижи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *