декември 4, 2023

И в Стражица кметът Йордан Цонев, кметовете на кметства и съветницити положиха клетви за новия мандат

0

 

 

Областният управител Ивайло Здравков откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Стражица за мандат 2023 – 2027 г. Първото заседание се проведе в ритуалната зала, а преди това общинските съветници, кметът Йордан Цонев и кметовете на кметства положиха клетва да работят в интерес на гражданите и развитието на община Стражица.

Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Марияна Кръстева, а временно изпълняващият длъжността кмет Мария Бъчварова  връчи на новия градоначалник огърлица и ключ, коио са символите на общината.

Областният управител поздрави местните избраници и подчерта, че в негово лице държавата протяга ръка на бъдещото управление на Община Стражица. Ивайло Здравков връчи на кмета Йордан Цонев поздравителен адрес.

„Работете отговорно, търсете диалог и единение с хората“, се казва в него.

В словото си кметът Йордан Цонев увери, че ще работи за развитието на региона и повишаване качеството на живот на гражданите. Той допълни, че в работата си ще се придържа към клетвата, така че следващите четири години ръка за ръка със съветниците и кметовете на кметства  да  създадат по-добри условия за живот.

Областният управител Ивайло Здравков също поздрави новите местни управници:

„Изграждайте доверието и уважението на вашите избиратели, благодарение на които днес сте тук и оправдайте положената клетва. Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност! Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Бъдете в диалог с гражданите и докажете, че във ваше лице са направили правилния избор. Успешна работа“, пожела Ивайло Здравков.

След словото му йеромонах Димитрий отправи богослов за здраве и успешен мандат.

След това областният управител даде думата на доайена сред общинските съветници Димчо Димов. Той откри първото заседание на местния парламент за избор на председател. Постъпи само едно предложение – за досегашния Илиян Маринов.

 

След тайно гласуване комисията по избора от трима члена удостовери единодушния избор на Илиян Маринов, който за трети път оглавява Общинския съвет.

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *