ДОМИНАЦИЯ НА  ШК „ЕТЪР“ В ЛОВЕЧ

0

 

Днес в град Ловеч се проведе юношески турнир по шахмат до 18 години“ Ловешка пролет“. Участваха 56 състезатели от страната, които играха на ускорена контрола от 15 минути + 5 секунди на ход. Турнирът бе открит лично от кмета на Община Ловеч Страцимир Петков.

Нашите момчета от ШК Етър се представиха чудесно. Стилиан Ангелов спечели еднолично турнира и купата до 18 години със 6,5 точки от 7 кръга! Неговият брат Кристиан Ангелов взе сребърния медал, а Николай Цеков е с бронз в същата възраст. Двамата са с по 6 точки.

11-годишният Виктор Стоядинов спечели бронзов медал до 14 години с 4 точки! Той игра предимно с по-големи участници. Петър Симеонов в същата група остана на 5 място със същия актив.
Отлично играха и най-малките ни състезатели.

Ивайло Капарашев спечели бронзов медал до 10 години с 5 точки! Той раздели 1-3 място, но имаше по-лоши допълнителни показатели. На 4 и 5 място са неговите съотборници Мариян Караиванов и Радосвет Арабаджиев, съответно с 4,5 и 4 точки. Тримата постоянно бяха на челни позиции в групата си и можеха да постигнат много повече.

Чудесна организация от страна на домакините, които изненадаха децата с вкусна торта и сувенири за всички. Главен съдия на проявата бе Николай Йорданов от Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *