Над 200 състезателки от шест държави показаха най-доброто в художествената гимнастика в турнира „Огърлицата на Десислава“

0

 

 

„Огърлицата на Десислава“ – един от най-утвърдените в национален и международен план турнир по художествена гимнастика се проведе във Велико Търново през уикенда. В 20-о юбилейно издание взеха участие над 200 състезателки от България, Италия, Хърватия, Чехия, Кипър и Дубай.

Заместник-кметът на старата столица Мариела Цонева уважи церемонията по награждаването, заедно с директорите на дирекция „Образование“ Пенка Игнатова и на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Първото издание на „Огърлицата на Десислава“ е преди близо 50 години. Сред носителките на титлата са някои от най-големите имена на художествената ни гимнастика – Мария Петрова, Юлия Байчева, Симона Пейчева, Невяна Владинова, също и великотърновката Мария Ангелова.

Турнирът се организира от Българската федерация по художествена гимнастика, Община Велико Търново и Клуб по художествена гимнастика „Етър“ с президент Савина Ганчева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *