Сърцати хора продължават кампанията си по обновяване на баскетболно игрище в памет на млад мъж

0

Продължава дарителската кампания на Сдружение „От сърца за сърца“, като целта е да бъдат събрани средства за обновяване на баскетболното игрище на ОУ „Елин Пелин”в село Първомайци. Инициативата е в памет на младия жител на селото Михаил Михайлов, който си отиде внезапно  от този свят само на 27 години.

Да се даде живот на игрището беше една от последните мечти на Мишо. Затова негови близки и приятели се обединихме, за да я сбъднем, разказа Момчил Бръчков – член на сдружението и приятел на Мишо. Идеята е мястото да събира млади хора, където те да спортуват и да се забавляват. И не само това – теренът може да стане притегателно място за провеждане на турнири и състезания от регионален и дори от национален мащаб.

Когато стартира инициативата на Сдружение „от сърца за сърца“, само за един ден съмишлениците успяха да почистят терена и да поставят нови табла. Ентусиастите обявиха и дарителска кампания за набиране на средства, като сумата, необходима за цялостното завършване на обекта е 35 000. До момента изцяло от дарения са събрани 13 500 лева.

Една от последните  прояви е благотворителна изложба на четирима художници, която се провела в началото на октомври по повод годишнината от кончината на Мишо. Събраните средства от картините в размер на 3100 лева също са за каузата, обясни Момчил Бръчков, който благодари на сърцатите творци  Камелия Венкова, Веселин Симеонов, Георги Симеонов и Димитър Начев за това, че са предоставили творбите си за благородната инициатива.

Преди дни Момчил, заедно с майката и брата на Мишо, разказаха за целите на сдружението в предаването на Ники Кънчев в Дарик радио.

Кампанията ни ще продължи с още инициативи, които бяха забавени заради пандемията от ковид, като целта ни е със събраните средства на терена да бъде положена асфалтова основа, акрилна настилка като финален слой, да се направи разчертаване за баскетбол и волейбол и да се монтират ограда и осветление, посочи още Момчил Бръчков.

Знаем, че няма успех без заедност! Затова се нуждаем от подкрепата на всеки, който приема нашата кауза за своя и пази в сърцето си спомена за сина и приятеля ни!, посочват от Сдружението.

Всеки, който иска да се присъедини към благородната инициатива може да го направи  на сметка :

Банка ДСК

IBAN номер: BG42STSA93000027889550

Титуляр : Сдружение „От сърца за сърца“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *