„Етър“ изпрати подаръци на „Кайзерслаутерн“ по повод 30 години от паметния мач за Купата на европейските шампиони

0

„Етър“ изпрати подаръци на „Кайзерслаутерн“ по повод на 30-ата годишнина от паметния мач между двата отбора за Купата на европейските шампиони, игран на 2 октомври 1991 г. Те са в отговор на поздравителния адрес, пратен от Егидиус Браун – почетен президент на Германския футболен съюз, до “Етър” и до фенклуба на “лаутерите” „Норберт Тинес“. Точно в деня на юбилея, в паузата на мача „Етър“ – „Нефтохимик“, поздравителният адрес от Германия бе връчен на президента на клуба Деян Куздов от председателя на фенклуба Веселин Комитов. От името на БФС пък шефът на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев връчи на етърци паметен флаг, посветен специално на юбилея.

“Щастливи сме, че това приятелство продължи дълго време. Радвам се и че фенклубът носи името на Норберт Тинес – влиятелен функционер в немския футбол. Тези 30 години доказват едно изпитано приятелство между Германия и България. Признание лично за мен е и титлата “Доктор хонорис кауза”, която получих от Националната спортна академия (НСА “Васил Левски”)”, пишеше тогава Егидиус Браун.

От „Етър“ отговориха подобаващо на поздравленията, като чрез Веселин Комитов изпратиха пакет с подаръци до Егидиус Браун, до семейството на Норберт Тинес и до ФК „Кайзерслаутерн“. Пратката съдържа специално изработен възпоменателен плакет от „Етър“, луксозни картички от Велико Търново със сърдечни пожелания, значки с новото лого на клуба, снимки от церемонията на стадион „Ивайло“ и копия от медийните публикации за 30-ата годишнина.

В пратката има и благодарствено писмо на официалната бланка на „Етър“ (преведено на немски), подписано от сегашния президент на клуба Деян Куздов.  „С голяма радост и задоволство на 2 октомври 2021 г. отпразнувахме 30 години от забележителния мач между „Етър“ и „Кайзерслаутерн“ за Купата на европейските шампиони. 30 години, посветени на футбола, превърнали се в голямо спортно приятелство.

Ръководството на ФК „Етър“, футболистите, треньорите и функционерите Ви благодарят от все сърце за всичко хубаво, което се случи през това време, време за укрепването на българо-германската дружба. Приемете, моля, този малък скромен плакет, като знак на уважение и признание за Вашето съучастие в празнуването на тази 30-а годишнина.

Желаем на 1ФК „Кайзерслаутерн“ много спортни успехи, титли и купи! Нека нашето приятелство да бъде малко камъче от мозайката на разбирателството между народите и на приятелството без граници. Всичко хубаво в съвместното ни бъдеще! Да живее приятелството“, се казва в писмото на „виолетовия“ клуб.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *