Награда „Иновация от ново поколение“ грабнаха десетокласнички от Езикова гимназия

0
Награда „Иновация от ново поколение“ грабнаха десетокласнички от ПЕГ „ Проф. д-р Асен Златаров“ в Четвъртото издание на Правец филм фест!
Четирите ученички от испанската паралелка – Ина Матеева, Нелин Балиева, Стела Михайлова и Стефанѝ Ганчева се пребориха с екипи от София, Варна, Пловдив и Правец и спечелиха награда за филма, озаглавен „THE REAL ABSOLUTE SUPREME ONE AND ONLY TRUTH” (в превод „Истинската, абсолютната, върховната и единствена истина“). Лентата пресъздава антиутопия, в която хората използват истиниза себе си като разменна монета, с която плащат за стоки и услуги. Това е първото участие на Златаровци в кинофестивала за късометражни ученически филми в Правец.
„Идеята за нашето участие във фестивала се роди още в началото на учебната година“, разказа Драгомир Дачев – учител по история и философия в Езиковата гимназия. Кинотворбата е заснета в Клуба на дейците на културата, благодарение на съдействието на Галин Попов и Веселин Денев – основатели на клуб „ТАМ“. В проекта на Езиковата гимназия участват и ученици от ПМГ „Васил Друмев“. Никола Атанасов и Мария-Никол Цанева са актьори в една от сцените, а Младен Христов реализира монтажа на кадрите.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *